VERSENYFELHÍVÁS – VIII. SÁRVÁRI FÚVÓSZENEKARI VERSENY

VERSENYFELHÍVÁS

VIII. SÁRVÁRI FÚVÓSZENEKARI VERSENY és
XXI. FÚVÓSZENEI VÁRFESZTIVÁL – 2020. július 3-4.

Sárvár városa a Sárvári Fúvószenekari Egyesület szervezésében 2020. július 3-4. napján nemzetközi fúvószenekari versenyt hirdet három kategóriában a Nádasdy-várban. A sárvári vár ötszögű, kitűnő akusztikájú udvarában 2008 óta megrendezett hét fúvószenekari verseny az ország egyik legrangosabb fúvós megmérettetésévé vált. A hazai és külföldi együttesek számára ez egy kiváló lehetőség, hogy neves szakemberekből álló zsűri előtt mutassák meg koncertfúvós kategóriában tudásukat.

A rendezvény legfőbb célja a magyar fúvószene értékeinek, hagyományainak ápolása, a hazai fúvószenekarok szakmai színvonalának fejlesztése, valamint a magyar fúvószenei művek és a nemzetközi fúvósirodalom előremutató alkotásainak bemutatása és megismertetése.
A versenyen a zenekarok egy darabot a kötelezően választható művek közül adnak elő, valamint további szabadon választott – a kategória nehézségi fokának megfelelő – műve(ke)t mutatnak be, meghatározott időkeretek között.
A verseny eredményeként kategóriánként akár több I., II., vagy III. helyezés is születhet. A versenyen a kategóriák összesítésében a legtöbb pontszámot elérő zenekar a SÁRVÁR GLOBE Nagydíjat nyeri el.
A zsűri fenntartja magának a jogot, hogy kategóriánként – a nevezett zenekarok számától függetlenül – nem ad ki minden helyezést.

– Közép kategória (B)
Kötelezően választható művek:
– Balázs Árpád: Régi magyar táncok Gömörből (Editio Musica Budapest; 14737SET) vagy,
– Farkas Ferenc: Régi magyar táncok a 17. századból – 3 eltérő karakterű tétel       szabadon kiválasztva (Editio Musica Budapest; 14992SET)

Összjáték idő (kötelező és szabadon választott művek együttesen): max. 20 perc

– Felső kategória (C)
Kötelezően választható művek:
– Hidas Frigyes: Szvit (Editio Musica Budapest; 12479; 12480) vagy,

– Samuel R. Hazo: Southern Hymn (Hal Leonard; HL04002790)
Összjáték idő (kötelező és szabadon választott művek együttesen): max. 25 perc

– Prémium kategória (D)
Kötelezően választható művek:
– Lendvay Kamilló: Ünnepi játék nyitány (Editio Musica Budapest; 13141,13142) vagy,
– Guy Woolfenden: Illyrian Dances (Ariel Music; ARI002)
Összjáték idő (kötelező és szabadon választott művek együttesen): max. 30 perc

A versenyre középfokú és felsőfokú zeneoktatási intézmények együttesei, valamint projektzenekarok (nem állandóan működő, alkalomszerűen életre hívott formációk) kizárólag a Prémium kategóriába nevezhetnek!

A versenyen eredeti kottából való játék megengedett! A partitúrákat 3 másolt, összefűzött példányban a zsűri számára be kell nyújtani.
(A magyar kiadású kották a www.emb.hu weboldalon találhatóak, illetve a falvy@emb.hu email címen beszerezhetőek.)
A versenyre benevezett zenekarok vállalják, hogy a versenyprogramon kívül részt vesznek a Sárvári Fúvószenei Várfesztivál keretében rendezett térzenék programjában (előzetes egyeztetés alapján), illetve szombat délután fesztivál felvonuláson és ezt követően a Nádasdy-vár színpadán a szórakoztató műsorban.

Szakmai és szervezési kérdésekkel: Szélesi Attilához, a fesztivál művészeti vezetőjéhez
T: +36 70 334 4476, szelesi.attila72@gmail.com
valamint Máhr Tivadarhoz, a fesztivál szervezőbizottságának elnökéhez
T: +36 30 929 9469, mahrtivadar@gmail.com lehet fordulni.

A versenyre nevezési díj mértéke:
– külföldi zenekarok esetében: 100.- €
– magyar zenekaroknak: 30.000.- Ft

A nevezéshez jelentkezési lap kitöltése szükséges, valamint mellékelten egy zenekari ismertetőt és egy évnél nem régebben készült zenekari és karmesteri fotót (digitális formában) kérünk az alábbi e-mail címekre küldeni 2020. március 30-ig a fenti email címekre.

A nevezési díjat az alábbi bankszámlára legkésőbb 2020. április 15-ig szükséges átutalni:

Sárvári Fúvószenekari Egyesület; 72100282-14962576; Takarékbank

(IBAN: HU46721002821496257600000000; SWIFT code: TAKBHUHBXXX – nemzetközi átutalás esetén)

Étkezési és szállás költségek:
– vacsora költsége pénteken: 800 Ft/fő; szombaton: 800 Ft/fő
– szállásköltség (Vép városában /20 km távol/ kollégiumban, két- és háromágyas, zuhanyzóval, wc-vel ellátott szobákban) péntek éjszaka (és aki igényli, szombaton éjjel is): 2.000Ft/fő/éj + 250 Ft/fő IFA, továbbá 1600 Ft/fő reggeli, összesen: 3.850 Ft/fő/éj/reggeli/IFA

További kedvezményes szálláslehetőségek iránt (magasabb igények esetén: panzió, hotel) a Sárvári TDM irodában a 0695-520-178 számon lehet érdeklődni.

Szombaton a résztvevők számára térítésmentesen ebédet biztosítunk!

Szállás és étkezés igényelhető a mellékelt nevezési lapon.
A verseny szombat reggeltől kora délutánig tart, ezért a közelből érkező zenekarok szállás és külön étkezés igénylése nélkül is tervezhetik a részvételüket! Eredményhirdetés szombat 20.00 óra körül várható.