Bemutatkozás

A zenekar a jelenlegi felállásában 2005 óta működik, a városban addig korábban külön működő zenekarok egyesülésével jött létre. Az elismert és nagy múltú sárvári fúvóshagyományokra építve a lelkes fiatal zenészek részvételével a zenekar így generációk találkozóhelyévé is vált, hiszen a 14 éves fiataltól az 55 éves zenészig három generáció zenél együtt. Az együttes tagjai a város zeneiskolájában tanulták és tanulják ma is a hangszeres muzsikálást.

fokep

A zenekar alapvető feladatának tekinti, hogy hazai és nemzetközi fesztiválokon, városi ünnepi rendezvényeken és önálló koncerteken, térzenéken igényes szakmai színvonalon szórakoztassa közönségét, képviselje Sárvár városát. Az együttes rendszeres résztvevője a rangos hazai fúvósfesztiváloknak, hosszú ideje tartó kapcsolatot és barátságot ápol számos fúvószenekarral.Külföldi kapcsolatrend- szere is szerteágazó, és sikeres fellépéseket, koncerteket tudhatnak maguk mögött Ausztriában, Olaszországban, Németországban, Svájcban.

Az együttes 2007-ben a Magyar Fúvószenei Szövetség X. Országos minősítésén “C” felsőfok koncertfúvós és szórakoztató kategóriában kiemelt arany minősítést ért el. Ugyanebben az évben a zenekar az ausztriai Schladmingban rendezett MID Europe fúvószenekari világversenyen 2. helyezést ért el. Repertoárunk a történelmi indulóktól, a koncert-fúvós irodalmon át az igényes könnyűzenei átiratokig terjed.

A zenekar karnagya Szélesi Attila, elnöke Máhr Tivadar.