A NEAO-KP-1-2021/6-000322 támogatás

Egyesületünk a NEAO által biztosított pályázati forrásból a koncertfúvószenekar működésének szakmai, tárgyi feltételeit fejlesztette, valamint civil szervezetünk törvényes, a jogszabályok szerinti működéséhez a pénzügyi szakember (könyvelő) költségeit támogatta.

A NEAO támogatás révén az elfogadott pályázati költségvetésnek megfelelően:

· jogtiszta fúvószenekari kottákat vásároltunk
· nagyértékű fúvóshangszert vásároltunk
· a zenekari hangszerállományban javítást, karbantartást végeztünk
· a könyvelői költségeket biztosítottuk

Ø A konkrét tevékenységek és a becsatolt bizonylatok közötti összefüggés bemutatása

§ Szervezet- és humánerőforrás fejlesztésének költségei (2.1.4.)

3 db új kottakiadványt vásároltunk, így a jogtiszta kottaállományunk ismét bővült és megújulhatott. Mindhárom kiadvány magyar kottakiadó, magyar szerző által komponált zeneműve. Fontosnak tartjuk ápolni, megőrizni, és bemutatni a magyar koncertfúvós zeneirodalom szerzeményeit.

54.290,-Ft – 3 db fúvószenekari kotta (Balázs Árpád, Lendvay Kamilló, Szilágyi Péter művei)

összesen 54.290 Ft-ot fordítottunk a zenekari repertoár bővítésére

§ Tárgyi eszköz beszerzés (3.1.1)

1.167.900,-Ft – értékben szereztünk be 1 db John Packer JP179B B-tuba mélyrézfúvós hangszert, amely által ismét lépést tettünk előre az egyesület hangszerállományának megújítása, korszerűsítése terén. A tuba hangszereink többsége már közel 50 éves. A fokozatos lecserélésük szükséges és elengedhetetlen feladata egyesületünknek. Ezt – jelentős áruk miatt – csak pályázati támogatásokból tudjuk megvalósítani.

összesen 1.167.900,- Ft-ot fordítottunk 1 db B-tuba hangszer megvásárlására.

§ Egyéb beszerzések, szolgáltatások (2.1.7.)

A pályázati forrás jóvoltából a zenekar rézfúvós hangszereinek javítására, karbantartására is lehetőségünk nyílt.

A hangszereink a rendszeres használat valamint a koruk miatt állandó karbantartást igényelnek. A hangszerész szakember munkájának igénybevétele egyesületünk számára jelentős forrás bevonását teszi szükségessé minden évben. Ezt a pályázati támogatásból most részben sikerült megvalósítanunk.

Összesen 320.001,- Ft-ot fordítottunk a rézfúvós hangszereink javítására

§ Adminisztráció költségei (2.1.2.)

Egyesületünk törvényes és jogszabályok szerinti működésének alapfeltétele, hogy pénzügyeink felügyeletét, intézését, beszámolók elkészítését szakképzett pénzügyi szakember lássa el.

Így a pályázati támogatásból a megvalósulási időszakban biztosítani tudtuk a könyvelői feladatok költségeit 90.000,-Ft összegben.